Insect Symposium


国際連合食糧農業機関(FAO)が、食・飼料への昆虫利用を促す報告書を2013年に公表した。以降、海外では価格高騰した魚粉の代替に未出荷食材で飼育した昆虫を活用する動きが活発になりつつあり、食材としての昆虫利用の動きもある。しかし、国内では取り組みの動きは弱い。我が国の伝統的昆虫食文化や、海外の日産10トン級の生産に到達しつつある飼料利用先進事例、昆虫食利用推進事例を紹介すると共に、昆虫の食・飼料利用に関する研究シ-ズを紹介することにより、当該分野の研究開発促進を図ることを目的とする。

In 2013, the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) published a report, Edible Insects: Future Prospects for Food and Feed Security, to promote the utilization of insects for food and feed. This publication has raised global awareness on the potential of insects in diversifying diets and improving food security. However, research efforts and utilization of insects as alternative source of food and feed has not yet gained momentum among various sectors in Japan as compared with other countries. This symposium introduces the recent developments and research initiatives in this field in order to promote the sustainable utilization of insects for food and feed in Japan.

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