刊行物詳細
食品総合研究所研究報告 第71号
- カテゴリ
- : 研究報告
- タイトル
- : 食品総合研究所研究報告 第71号
- 発行年月日
- : 2007年3月 1日
- 概要
- :
報文
- 豆腐破断応力と11Sグロブリンジスルフィド結合蛍光標識強度
- Alteration by dietary soy isoflavone of SERBP-1-dependent genes in the liver of rats fed a high saturated-fat diet
- Effect of different electric field on temperature rise, energy efficiency ratio, and solids content during electro-osmotic dewatering of tofu residue (okara)
- 交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析
研究ノート
- 両親媒性環境下の疎水性蛋白質の分子集合状態の特性評価
- 麹菌の簡便かつ効率的な胞子形成能の強化法
- 枯草菌株間におけるバイオフィルム形成能の比較
- アスパラギン残基特異的エンドプロテアーゼ(レグマチュレイン)迅速活性測定法および酵素の性質
- Yeast Gcy1p Reduces Erythrose and Erythrose-4-phosphate
- 食品中のL-アラビノース遊離活性の検索とエノキタケのα-L-アラビノフラノシダーゼ活性の評価
- アフラトキシンB1とアフラトキシコールの変換反応に関与する肝臓酵素
- 食用きのこを用いたアフラトキシンB1の分解
技術報告
- 台湾における『食の安全・安心』確保のための行政システム
- 西洋ナシを用いた農産物ネット認証システム(VIPS)実証実験
- 市販香辛料の熱ルミネッセンス(TL)及び光ルミネッセンス(PSL)応答の比較
国連大学生研究成果
- Application of Near Infrared Spectroscopy for Determining Protein, Moisture and Water Activity in Rice
- Evaluation of Techniques Developed for Microbial Safety in Fresh Produce and Seafood
- Soft electron radiation for the management of Adzuki bean weevil, Callosobruchus chinensis (L.)
- Disruption of the Genes Involved in Aflatoxin Biosynthesis and Characterization of the Intermediates
- Effects of Dietary Factors on Hepatic Activity and mRNA Levels of Enzymes Involved in Lipid Metabolism