刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第73号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第73号
発行年月日
: 2009年3月 1日
概要

報文

  • Detection of dehydrin-like proteins in buckwheat by immunoblotting with an antibody against the lysine-rich sequence

技術報告

  • ステリグマトシスチンを含む標準物質の調製
  • 成分添加試料の作製とそれを使用した試験室間共同試験
  • エゴチャットを活用した食品クイズシステムの開発
  • Effect of a Genetically Modified Strain of Commercial Baker’s Yeast on Microbial Communities in Simulated Natural Environments

研究ノート

  • Purification and Properties of Inulin Fructotransferase (DFA III-Producing) from Arthrobacter sp. B30-2.
  • 生馬鈴薯デンプン滓上にて生育可能な麹菌株
  • 生体膜蛋白質の溶液中の集合状態の特性評価

国連大学生研究成果    

  • Improvement in Processing of Mongolian Traditional Dairy Product
  • Characterization of Yeast Used for Bioethanol Production .Isolation and Breeding for Xylose Fermenting Yeast.
  • Quality Assays of Rice by Physicochemical Measurements and Development of the Processed Rice-Product by Germination and HTST Processing
  • Development of Functional Products by Extrusion Processing
  • Isolation of Bioactive Compounds from Low Grade Coffee and Selected Spices/Herbs for Use in Food Application