刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第75号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第75号
発行年月日
: 2011年3月 1日
概要

報文

  • 米澱粉の糊化における蛋白質の溶解性変化に関する解析
  • 米粒中ナトリウム含量の変動要因としての生育期の塩ストレスの可能性
  • Effect of caffeine on antigen-specific immune responses of mouse splenocytes

研究ノート

  • 食品ナノテクノロジープロジェクトのウェブサイトの開設
  • 凍り豆腐がラット肝臓でのコレステロール代謝に及ぼす影響
  • ミキサーの消費電力測定による米粉パン生地のミキシング特性の解析

技術報告

  • ジャムのテクスチャー用語リストの作成
  • ウェブアンケートによる食品害虫サイト利用状況調査

国連大学生研究成果

  • Quality Improvement of Fresh Food by Thermal Preprocessing
  • Development of agro-resource and spice-based renewable eco-bio-product and properties
  • Effects of Sugar Components on the Properties of Enzymatically-induced Soy Protein Coagulum
  • Improvement of Fish Sauce Flavor by Using Ultrafiltration Method
  • Development of Method to Enhance Resistant Starch Content in Rice Flour

抄録