刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第80号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第80号
発行年月日
: 2016年3月10日
ISSN
: 0301-9780
概要

報 文

  • ラットによる食品含有フラボノイドの肝臓,血清コレステロール,血清8- イソプロスタンに及ぼす影響の検討
  • 3MTM Molecular Detection System を用いた Listeria monocytogenes の簡易迅速遺伝子検査法の評価
  • Two models of a farming environment: the fate of Escherichia coli contaminating either soil or water with soil
  • Glutathione changes physical properties of rice batter without increasing its allergenicity
  • 麴菌 Aspergillus oryzae の形態関連遺伝子の解析

研究ノート

  • 官能評価による加熱植物油の簡便な風味のプロファイリング
  • 味噌汁の作り方の違いがフラン量低減に及ぼす影響
  • 茨城県つくば市の屋外でトラップに捕獲された貯穀害虫の記録(2014年11月~2015年10月)
  • Improvement of the group testing method to evaluate GM maize content
  • Production of monodisperse oil-in-water emulsions using asymmetric micro through-holes compactly arranged on a metallic chip
  • Lactobacillus brevis の凝集を引き起こす物質の探索
  • 界面活性剤で可溶化された生体膜タンパク質の熱処理特性の評価
  • 大腸菌におけるゲノム重複を介した多剤耐性化

技術報告

  • 2009年度及び2010年度精米粉末中無機元素,並びに2009年度ひじき粉末中無機元素の技能試験結果
  • 画像認識技術による食品害虫の自動判別
  • 食品総合研究所微生物バンクの現状と菌株の省エネルギー保存方法およびデータ管理方法の検討

国連大学生研究成果

  • Hyper production of Acid protease by food grade fungi using food by-product
  • Genetic approach for bacteriophage resistance of Bacillus subtilis (natto)
  • Identification and Control of Microbiological Hazards in Fermented Vegetables and Fermented Fishes Produced in Cambodia
  • Functional Components of Colored Rice and Selected Vegetables
  • Screening and identification of enzyme inhibitors in local foods and analysis of lipase inhibition mode by anti-hyperlipidemic polyphenols

原著論文

法人番号 7050005005207