刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第67号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第67号
発行年月日
: 2003年3月 1日
概要

報文

  • パン生地の発酵特性及び冷凍耐性に与えるトレハロース添加の影響
  • 野菜流通の季節性における地域性
  • 米糠に含まれるグループIILEAタンパク質(デハイドリン)の乳酸脱素酵素に対する凍結変性保護活性
  • 咀嚼中におけるモナカの甘みとテクスチャーの変化
  • コメットアッセイを用いたアクリルアミドのDNA損傷作用の評価

研究ノート

  • Construction of a gene trap bector, pPTR-EGFP1, for the filamentous fungus, Aspergillus oryzae

国連大学研究成果    

  • Studies on the high quality distribution technology of fresh fruits and vegetables:Quality control and nondestructive quality evaluation of tree-ripe ‘Irwin’ mango
  • Screening of bacteria that inhibit aflatoxin production and partial purification of the inhibitory substance
  • Comparative effects of EPA and DHA ethyl esters and fish oil on hepatic fatty acid metabolism in the rat
  • Gene Cloning of Hyper-thermo-stable Cellulase and its Characterization
  • New Approach to Enhance Carotenoids Bioavailability