研究課題名:降雨被害麦類の品質評価法とその食品利用に関する基礎的研究
予算区分:平成10年度科学技術振興調整費重点基礎研究(重点基礎)
研究期間:平成10年度
研究担当者:桑原達雄、入来規雄、高田兼則、一ノ瀬靖則、船附稚子、山内宏昭
発表論文等:1)The degradation mechanism of bread making quality in sprouted damage wheat, AACC
Annual Meeting Program,P177,Sep.,1998. 2)Influence of sprouting damage on flour property 1.Changes
in α-amylase and proteolytic activities during grain development ,AACC Annual Meeting Program,P189,
Sep.,1998. 3)Influence of sprouting damage on flour property 2.Bread making quality of sprouted wheat,
AACC Annual Meeting Program,P189,Sep.,1998. 4)小麦穂発芽が製パン性に与える影響について,
日本食品科学工学会第45回大会講演集,p198,8月 ,1998.